Sporliga.com - Spor tutkunlarının vazgeçilmez adresi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Galatsaray da beklenis
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
G.Saray’da tedirgin bekleyiş

[Resim: arda4.jpg&cat=1&pid=4859...ache=false]

Galatsarayda hemen hemen her şey Arda’ya bağlı. Arda’ya bağlı olan bir oyun anlayışında hem Arda büyük bir yükü çekiyor hem de diğer oyuncular sorumsuz oynuyor. Kazanmak için takım olmak gerekiyor…

Sivasspor Teknik Direktör’ü M.Bakkal Galatasaray’ın orta sahasındaki aksaklıkları dikkate alarak hızlı bir oyun tercih etmiş ve çok iyi bir önlem almış. Galatasaray’da savunmanın ortası ve orta saha yaratıcılık konusunda son derece vasat. M.Sarp , Cana ve Ayhan teknik becerileri yüksek oyuncular olmadıkları gibi, yavaş ve tek hamleli oyuncular. O tek hamleleri olumlu sonuç vermediğinde kolay adam geçirdiler ve ağır olmaları nedeniyle Sivasspor’un hızlı oyununun önüne geçemediler. Galatasaray’ı zor durumda bırakan da buydu… Maç boyunca bu üç isim Ceyhun’un peşinden koşmak dışında oyuna pek bir katkı sağlayamadı.

Özellikle 2-1 sonrası hücumdaki oyuncu sayısı arttırılınca savunma ve hücum birbirinden tamamen koptu. Orta saha oyuncuları da birer ön liberoya dönüştü. Orta sahanın bu kadar geriye çekilmesi orta sahadaki oyun kuruculuk eksikliğinden kaynaklanan bir koordinasyonsuzluğa neden oldu. Bu oyunculardaki yaratıcılık eksikliği yüzünden de hücum hattında sadece Arda ve Kewell kaldı.

Asıl konuşmamız gereken konu şu: Sivasspor’un orta sahası, Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. orta sahasından daha mı iyi? Kesinlikle hayır… Tamamen taktik meselesi. Galatasaray’da bu anlamda bir yönetim sorunu var. Geçen sezon tempoyu yüksek tutan ve enine-boyuna hızlı bir oyun oynayan Galatasaray’ın, aradan 1 yıl geçtikten sonra orta sahada, yaratıcılık, zeka, beceri ve uyum eksikliğinden kaynaklanan kopuk bir futbolun doğurmuş olduğu, 3 pas yapacamayacak bir halde olması inanılmaz bir gerilemeyi gözler önüne seriyor. Sezonun ilk haftasında, açılış maçında, Sivasspor’dan ağır bir darbe aldılar. Bu tabiî ki Galatasaray’ın böyle devam edeceği anlamına gelmiyor ve akıllara geçen seneki Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. geliyor. Fakat Galatasaray’ın savunma, ön libero ve orta sahada S.O.S verdiğini gören Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. taraftarları oynanan oyundan memnun değil ve tedirgin bir bekleyiş içerisinde.
Referans URL