Sporliga.com - Spor tutkunlarının vazgeçilmez adresi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Oynaması şart mıydı?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: fft1mm878146.jpg]
Galatasaray’da Ziraat Türkiye Kupası için alınan risk, Sarı-Kırmızılı ekibi Atletico Madrid deplasmanı öncesi zor durumda bıraktı. Takımın yıldızı Arda Turan’ın Antalyaspor maçının sabahında dizindeki ağrılar nedeniyle MR çektirdiği, problemin ciddi olduğu ve sahaya bu sebepten dolayı bandajla çıktığı öğrenildi. Ancak mücadele sırasında Kaptan’ın ağrılarının giderek arttığı ve büyük sıkıntı yaşadığı belirlendi. Dün kulüp doktorları tarafından yapılan açıklamada Arda’nın sol uyluk iç adale grubunda zorlanma tespit edildiği vurgulandı. Genç yıldız yarın takımla beraber Antalya kampına gitmeyecek, İstanbul’da kalarak tedavisine devam edecek; pazar günü çektireceği yeni MR’ın ardından Antalya yolunu tutacak.

Sakatlığı nüksedebilir
Bu gelişmeler doğrultusunda Arda’nın 18 Şubat’taki Atletico Madrid deplasmanında forma giymesinin hayli zor olduğu, sahaya çıkması halinde daha ciddi sakatlıkların nüksedebileceği ifade edildi. İşte bu nedenle Antalyaspor’la oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçının, Avrupa Ligi’ni feda edecek kadar önemli olup olmadığı tartışmaya açılmış durumda.

Mini Yorum

Tam bir amatörlük
Arda’nın takım sevgisini, forma aşkını, kazanma arzusunu, arkadaşlarını yalnız bırakmama isteğini anlamak mümkün. Bu tip futbolcular ‘her eve lazım’ tarzındaki futbolculardır. Oynadıkları takımların yüreği, beyni, dinamosu, temel direğidirler. O nedenle pamuklara sarılıp korunmaları, kollanmaları gerekir. Bunu yapacak olan en başta kendileridir. Sakat sakat oynamanın geçmişte kutsanan bir yanı vardı. Bu tip futbolculara cengaver, fedakâr gibi sıfatlar yakıştırılırdı. Takımı için kendisini feda etmesi övgüye değer bulunurdu. Lakin, devir değişti. Profesyonel futbolda bu tür hareketlerin yeri yoktur. Bir maç kazanmak için kendini feda edersen, birkaç maç takımını yalnız bırakmak gibi bir durumla karşı karşıya kalabilirsin. Ki, bunun anlaşılabilir bir yanı yok. Akılla, izanla izah edilir bir tarafı da yok. Arda’nın yaptığı tam bir amatörlük. Umarım ders olur.

Hamit Turhan

Türk olmak zor!
Antalyaspor maçı öncesi Arda’nın dizindeki sakatlık Süper Lig’deki herhangi bir yabancı oyuncuda olsaydı, o futbolcu maça çıkmazdı. Yerden yere vurduğumuz ‘evlatlarımız’ bandajı sarar ya da iğneyi vurdurur sahaya çıkar. Yabancı profesyonelce düşünür, kendisini riske etmez. Yerli ‘Vatan Millet Sakarya’ der, futbol hayatını tehlikeye atıp oynar. Yerli futbolcu oynamazsa ’hain’, yabancı oynamazsa ‘profesyonel’. Arda’nın takımına duygusal bir bağı var, bir de kaptan. Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. konusunda ‘profesyonel değilim’ diyen bir futbolcu. Bu kadar eksik varken sahaya çıkmayı kendisi istemiştir. Günü düşünen teknik ekip ya da sağlık ekibi de ‘dur’ demeyip sahaya sürünce sakatlığı ciddileşti. Kaptan Madrid’de oynayamayabilir. Takımın yarısı yok, bir de Arda oynamazsa ne olacak? Onu da oynatan düşünsün!
Referans URL