Sporliga.com - Spor tutkunlarının vazgeçilmez adresi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Neill Gs'de uzun süre kalmak istedigini açıkladı.!!
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Galatasaray'ın yeni transferi Avustralyalı Lucas Neill, sarı - kırmızılı kulüpte uzun yıllar kalmak istediğini söyledi. İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton'dan tranfer edilen Neill, teknik direktör Frank Rijkart'la çalışacağı için mutlu olduğunu söyledi.
Dün akşam saatlerinde İstanbul'a gelen, bu sabah sağlık kontrolünden geçen ve öğleden sonra da basının karşısında imza atacak olan Lucas Neill, konuk olduğu GSTV'de kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Lucas Neill'in GSTV'ye verdiği röportajın ayrıntıları şöyle;

- Neill Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. ailesine hoşgeldin diyoruz. Havaalanına inişinden itibaren neler hissettin ?

Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. gibi büyük camiaya katıldığım için, onun futbolcusu olduğum için çok mutluyum. Gelmeden önce zaten söylentiler vardı. Bizim taraftarlarımızın yeni gelen futbolcuları nasıl karşıladıklarına dair. Tam tersi fazlasıyla gördüm bu ilgiyi. Bu bir futbolcuyu çok mutlu eder. Onu özel hissettirir. Bana gösterilen ilgi çok özel olduğumu ve Galatasaray'ın çok özel kulüp olduğunu hissettirdi.

- Transfer öykün sen daha Türkiye'ye ayak basmanda büyük merak konusu oldu. Sen bu süreçten kısaca bahseder misin? Transferin nasıl gerçekleşti?

Geçen hafta oynanan Arsenal - Everton maçından sonra kulübüme böyle bir teklifin geldiğini duydum. Kulübüm bana Galatasaray'la görüşmem için izin verdi. Bu son derece heyecanlanmamı sağlayan, gurur verici bir durumdu. Olaylar bir hafta içinde gelişti, Galatasaray'a transfer kararını düşünmek için çok vakit kaybetmedim. Umarım uzun süreler burada kalıp, büyük başarılara imza atarım.

- Galatasaray'a gelirken neler düşündün? Birçok eski arkadaşın ve hocan burada, onların buradaki varlıkları hakkında neler söylemek istersin?

Galatasaray'a gelme kararımı çok kolaylaştıran bazı etkenler vardı. Bunların başında tabiki arkadaşım Harry Kewell geliyor. Zaten Galatasaray'ı uzun zamandır takip ediyorum. Liderle aramızda önemli bir puan farkı olmadığını, UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı bir grafik çizdiğini biliyorum. Johan Neeskens'le 2006 Dünya Kupası'nda beraber çalıştık, o da sevdiğim bir insandır. Frank Rijkaard'da bir efsane. Bu tür etkenler bir araya gelince buraya gelme kararım çok kolaylaştı. Ben de bir an önce bu takımın gerçek anlamda bir parçası olmak, Türkiye'de ve Avrupa'da başarılara imza atmak istiyorum.

- O unsurları tek tek tanımlayacak olursan neler söylemek istersin? Harry Kewell'la olan ilişkini ve takıma verebileceklerinden bahseder misin?

Harry Kewell'ı 16-17 yıldır tanıyorum. O Avustralya futbolunun yetiştirdiği en büyük yıldızlardan biri, hatta belki de en büyüğü. Çok iyi, çok kaliteli, Avustralya Milli Takımı için önemli gollerin altında imzasını atan bir futbolcu. Her zaman çalışmayı seven, antrenmanda verebileceğinin maksimumunu vermeye çalışan, üst düzey bir futbolcu olarak nitelendirebilirim kendisini. İyi bir arkadaşlığımız var. Bu sene Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. için çok önemli işler yaptı, önemli gollere imza attı.

- Kewell için özellikle bu sezonki performansı sebebiyle ''Yeni Hagi'' yakıştırması yapılıyor. Gheorghe Popescu'dan sonra savunma anlamında Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. taraftarını geriden oyun kurma, takıma liderlik yapabilme anlamında çok memnun eden bir futbolcu olmadı. Acaba sen Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. taraftarı için ''Yeni Popescu'' olabilecek misin? Acaba bu birliktelik Galatasaray'a yeni bir Avrupa şampiyonluğu getirebilir mi?

Harry Kewell'ın ve benim adımın Gheorghe Hagi ve Gheorghe Popescu'yla beraber anılıyor olması bana büyük gurur verdi. Harry'de, ben de oynadığımız takımlar için her zaman elimizden geleni yapmaya çalışan, kazanmayı seven insanlarız. Bu da eminim ki takımı olumlu etkileyecektir. İkimiz de her oynadığımız maçta dilediğimiz performansı sonuna kadar vermeye çalışıyoruz. Bu özelliklerimizi burada da gerçekleştirebilmek için çok çalışmamız gerekecek, ama dilediklerimizi başarabileceğimizi düşünüyorum.

- Buraya gelmeni sağlayan etmenlerden Johan Neeskens'i sormak istiyorum. Neeskens'in senin için ''Avrupa'nın her takımında rahatlıkla oynayabilir'' şeklinde bir açıklaması var. Johan Neeskens faktörüyle ilgili neler söyleceksin?

Johan Neeskens'de burayı tercih etmemdeki en önemli faktörlerden biri. Benim hakkımda böyle bir yorum yapmış olması beni ayrıca onurlandırdı. Johan Neeskens tartışılamayacak kadar muhteşem olan kariyerinin yanısıra muhteşem bir insan, takımda futbolcuların her zaman en iyi arkadaşıdır. Futbolcuları anlattığı hikayelerle, yaptığı konuşmalarla çok mutlu eden süper bir insan.

- Burada şu ana kadar gördüğün büyük ilgiden dolayı memnun musun?

Tabi ki böyle bir ilgi görmek çok hoş ama ilerleyen dönemlerde bir baskı unsuru oluşturabilir. Ama benim şu andaki tek düşüncem takımın bir parçası olabilmek olduğu için bu baskıyı rahatlıkla kaldırabileceğimi düşünüyorum.
Referans URL