Sporliga.com - Spor tutkunlarının vazgeçilmez adresi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Lider gitti lider döndü, Yenilgi yakışmadı! / Osman Tanburacı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: 1.jpg]
Sıkışık maç temposunda Rij-Nees’in yaptığı doğruydu. Galatasaray’ı sahaya genç bir kadroyla çıkarttılar. Belli ki amaçları galip gelmek değil eldeki mevcut kadroyu değerlendirmekti. Bu değerlendirmek lafı da iki manaya gelebilir;
1-Takımda gençleri de oynatmak,
2-Gençlerin son durumlarını değerlendirmek.
Bence, bu maç için ikincisi daha doğru. Çünkü Rijkaard eğer bu çocukları kullanmak isteseydi şimdiye kadar elli kere oynatırdı! Demek son durumlarını görmek istedi ki oynattı.
Bu da çok doğaldır ve hafta sonunda Grençlerbirliği ile ligde liderlik uğruna mücadele edecekse bir kere daha doğrudur ki as futbolcularını dinlendirmiş oldu.
Ancak;
Rij-Nees’e katılmadığım bir taraf var. Siz bu çocukları yarım sezon oynatmayıp kızağa çekerseniz oynattığınızda daişte böyle sudan çıkmış balığa dönerler Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. da durup dururken yenilir, ülke puanı da gider, takımın puanı da gider, Rijkaard da karizmayı çizdirir!
Bu kadroyla sahaya çıkmak, ununu elemiş eleğini duvara asmış bir takım için belki akılcıdır ama komplikasyonları da can yakar!

Aydın Yılmaz artık sabrı taşırdı.

[Resim: 7794_aydin004.jpg]
Bir genç alt yapıdan gelip üç-dört sene içinde bir şey olamıyorsa koy gitsin!
Aydın’a verilen şans hiçbir futbolcuya verilmedi. Her gelen hoca Aydın dedi. Gerets’ten beri… Kalli, Skibbe, Rijkaard, Aydın’a o kadar çok şans verdiler ki Aydın adam olsa Real’e transfer olurdu!... Ama yazık! Aydın’da bir arpa boyu ilerleme yok! Sebebi nedir bilinmez. Bana kalırsa ruhsal bir sorunu var. Kendine güveni yok ve de içe kapalı bir kişilik.
Aydın’ın; sürati mükemmel, vücut ahengi çok iyi, topla oynayışı büyük yetenek ama Aydın’da devamlılık yok, karar aşamasında hatalı ve de güçsüz!
Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. çıkması rakipten çaldığı top mükemmel, tereyağından kıl çeker gibi ama devamı fısss!...
Madem çaldın o topu, kaleciye de çalımı bastın karşında geri geri koşan bir savunma oyuncusu daha var. Niye vuruyorsun topa? Bir hareket çeksen, ama hangi hareketi çekersen çek adam yere yıkılıp kalacak! Kale tabak gibi sana açılacak. At golünü boş kaleye dön gel!
Aydın bunu yapamıyorsa Galatasaray’da da yola devam edemez!
Aydın’ın kaleciye çalımı arkadan gelen rakibin tarafına doğru, sağa doğru zaten olmamalı. Çek topu sola karşında kimse kalmasın!
Aydın’dan ümidi kestim!
Ve içim yanıyor. Çok yetenekli ama kendi bu yeteneğin farkında değil! Kesin ocakta takasa gider! Galatasaray’ın forvetinde bu kadar bolluk, ihtiyaç fazlası varken takımda kalamaz!

Servet de bir başka alem!

[Resim: 7794_servet023.jpg]
Golde hatası büyük… Aslında büyüklüğün sebep olduğu, büyük hata… Kaleci Aykut da topu rakibe teslim ediyor. Savunma külliyen hatalı.
Zaten sadece; Servet, Ayhan, Keita var esas çocuk olarak…
Biraz da Barış, sonradan Sarp ve Balta!...
Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. oynuyor gözüküp durmadan patinaj çekti!
Böyle futbol Avrupa’daki bir takıma yakışmaz.
Galatasaray’ı beğenmedim.
Gençlerle sahaya çıkış da bir kazanç değil bir fuzuli arayış.
Morallerini bozmak istemiyorum ama;
Aykut, Alpaslan da ııh!
Serdar Eyilik bunların içinde en iyisi ama onun da narin bir tarafı var çok kırılgan. Aklı ve yetenekleri diğerlerine göre çok üstün.
Çetin için bir şeyler söylemek daha çok erken…
Bakalım görelim sonra alkışı hak etsin…
Keita padişah mı?
[Resim: 7794_keita0012.jpg]
Bu kadar gencin arasında Keita’nın oynaması Rijkaard’ın gözünde küme düşmek gibi bir şey.
Yadırgadım!
Keita da bu kadar gencin arasında kendini padişah zannetti her topu tek başına kullandı. Ne gençlere servis yaptı ne pozisyon yarattı ne takıma fayda sağladı! Garip!
Rijkaard Keita ile çok uğraşacağa benziyor.

Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. Graz’dan 1-0 yenik dönmesine rağmen Grup’tan lider çıktı.
Şu Graz’a da garez oldum vallahi!

Kaynak : sporx.com / Osman Tanburacı
Referans URL