Sporliga.com - Spor tutkunlarının vazgeçilmez adresi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Cristian'dan açıklayıcı röportaj
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Fenerbahçe'nin sabah saatlerinde yaptığı idmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cristian Baroni, Fenerbahçe'nin her kulvarda başarılı olmak için mücadele ettiğini söyledi. Cristian kendisi hakkında merak edilen sorulara da açık yüreklilikle cevap verdi.

[Resim: cristian_poz_balonlar.jpg]

Toplantıda kendisine yöneltilen, iki günlük izni nasıl değerlendirdikleriyle ilgili bir soruya Brezilyalı oyuncu, "Yoğun tempomuzdan dolayı ailemizle baş başa olma ve dinlenme fırsatı bulamıyorduk. 2 günlük izin buna fırsat tanıdı. Ancak hemen kaldığımız yerden çalışmalarımıza geri döndük. Çünkü hafta sonu kazanmak zorunda olduğumuz önemli bir maç var" yanıtını verdi.

Takımın oynadığı futbol nedeniyle eleştiri almasına ise Cristian, "Fenerbahçe'ye eleştiriler geliyor. Bunlar normal. Ama önemli olan bizim kazanmamız. Takımımız kaliteli bir oyuncu kadrosuna sahip. Bu oyuncular birbirleriyle ne kadar çok maç yaparlarsa göze hoş gelen o futbol ortaya çıkacaktır. Bunun için takımın oturması gerekiyor. Eleştirilere saygı duyuyoruz ama biz kendi işimize bakıyoruz. Sahada en iyi seviyemizde değiliz; belki en iyi oynayan ekip de değiliz; ama maçları kazanmayı biliyoruz. Göze hoş gelen futbol oynamaya çalışacağız" dedi.

İstanbul'a adaptasyon sürecini atlatıp atlatmadığı sorusuna ise Brezilyalı oyuncu, "Hayatım çok güzel bir şekilde devam ediyor. Eşim de ailem de adapte olmuş durumda. İlk günlerde tabii ki sıkıntılar oldu ama atlattım. Bu kadar kısa sürede kendimi 40 yıllık Fenerbahçeli olarak görüyorum. Burada çok fazla Brezilyalı futbolcu var. Türkler de yardımcı olmayı çok seviyor. Eminim ki Fenerbahçe'ye kim gelse çok kısa sürede alışır" yanıtını verdi.

Şampiyonluğun en önemli adaylarından biri olduklarının hatırlatılması üzerine ise başarılı oyuncu "Lig yarışı bu yıl çok zorlu geçecek. Bunun sinyallerini görüyoruz. Şampiyonluk yarışında Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. ve biz güçlü ekipler olarak görülüyoruz. Ancak biz adım adım gitmeliyiz. Şampiyonluk yarışında tüm ekiplere karşı aynı havayla oynamalıyız ki sezon sonu mutlu sona ulaşalım. Galatasaray'a karşı özellikle 2'li averajda önde olmalıyız. Her maça aynı özenle hazırlanmalıyız ki sonuçta ipi göğüsleyebilelim" yorumunu yaptı.

Türkiye Kupası, Turkcell Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi gibi 3 zorlu kulvarda yarıştıklarının hatırlatılması üzerine ise Cristian, "Katıldığımız her turnuvada şampiyon olmak istiyoruz. Fenerbahçe, her katıldığı kulvarda mutlaka şampiyon olmak isteyecektir. Bu nedenle önümüzdeki hedeflere bakıp şu kupada başarılı olalım diyemeyiz Yani hem lig, hem kupa hem de Avrupa'da başarılı olmalıyız. Çünkü Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. katıldığı her kulvarda başarılı olması gereken bir kulüp" dedi.

'Sahadaki Cristian'la saha dışındaki Cristian arasında nasıl bir fark var?' sorusuna ise Cristian, "Normal yaşamdaki ve sahadaki Cristian arasında fark yok. Saha içinde çok fazla ön planda olmaktan hoşlanmıyorum. Saha dışında da bu böyle sahada içinde de… Benim için hedeflerim önemli; saha içinde de takımımın kazanması önemli. Önemli olan herhangi bir futbolcunun öne çıkması değildir; önemli olan Fenerbahçe'nin kazanmasıdır. Ancak bu demek değil ki iddiasız biriyim… Kendini arka planda tutan ancak hedeflerini her zaman öne çıkartan biriyim... Hedefim mutlu olmak; bu da Fenerbahçe'nin galibiyetiyle olacaktır" şeklinde cevap verdi.

"Fenerbahçe'ye gelmeden önce duyduklarınla geldikten sonra yaşadıkların arasında nasıl farklar var?" sorusuna ise Cristian, "Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. ve bu ülke hakkında ne duyduysam hepsini yaşadım. Fenerbahçe'nin ne kadar köklü ve büyük bir kulüp olduğunu zaten biliyordum. Bunu da canlı olarak yaşadık. Şimdi bize düşen görev taraftarımıza şampiyonluğu yaşatmak olmalı" yanıtını verdi.

Tabata ile ilgili bir soruya ise Cristian, "Tabata'yı Brezilya'dan tanıyorum. Bana göre çok kaliteli bir oyuncu. Şimdi oynadığı takıma yeni geldi ve Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. iyi bir dönemden geçmiyor. Bu nedenle eleştiri tabii ki olacaktır. O da bu eleştirilerden nasibini alıyor. Tabata'nın bir adaptasyon dönemi olacaktır. Onun takımına katkı sağlayacağına eminim çünkü Tabata çok iyi bir futbolcu" yanıtını vererek sözlerini tamamladı.
Alıntı:'Sahadaki Cristian'la saha dışındaki Cristian arasında nasıl bir fark var?' sorusuna ise Cristian, "Normal yaşamdaki ve sahadaki Cristian arasında fark yok. Saha içinde çok fazla ön planda olmaktan hoşlanmıyorum. Saha dışında da bu böyle sahada içinde de… Benim için hedeflerim önemli; saha içinde de takımımın kazanması önemli. Önemli olan herhangi bir futbolcunun öne çıkması değildir; önemli olan Fenerbahçe'nin kazanmasıdır. Ancak bu demek değil ki iddiasız biriyim… Kendini arka planda tutan ancak hedeflerini her zaman öne çıkartan biriyim... Hedefim mutlu olmak; bu da Fenerbahçe'nin galibiyetiyle olacaktır" şeklinde cevap verdi.

Aynen öyle ... Belkide sahanın en çalışkan ismi .. Fakat görevi itibariyle fazla sevilmeyecektir .. Santos gibi , Alex gibi hayran kitleleri oluşmayacaktır . Ama bilmiyoruz ki en az onlar kadar takıma faydası dokunuyor .. Sahada verilen görevi en iyi şekilde yerine getiriyor .

Alıntı:"Fenerbahçe'ye gelmeden önce duyduklarınla geldikten sonra yaşadıkların arasında nasıl farklar var?" sorusuna ise Cristian, "Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. ve bu ülke hakkında ne duyduysam hepsini yaşadım. Fenerbahçe'nin ne kadar köklü ve büyük bir kulüp olduğunu zaten biliyordum. Bunu da canlı olarak yaşadık. Şimdi bize düşen görev taraftarımıza şampiyonluğu yaşatmak olmalı" yanıtını verdi.

Ne güzel .. Ne güzel .. Gülümseme Gülümseme
Referans URL