Sporliga.com - Spor tutkunlarının vazgeçilmez adresi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Rijkaard Keita için ne söyledi?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Rijkaard´ın yeni sezondaki en büyük silahı üçlü hücum hattı olacak. Yeni transfer Keita; hızı, çabukluğu ve adam eksiltme özelliğiyle sağ tarafta Cim Bom´un ofans gücünü maksimuma çıkaracaktır.

[Resim: 18_260771_8_260772_03FAN12COKBUYUK-C-B423.jpg]

Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. Keita’yı aldı” söylentisi yayılmaya başladığında birçok insan bunun Barcelona forması giyen Seydou Keita olduğunu düşünmüştür. Transferin Lyon’daki Abdel Kader Keita olduğu kesinleştiğinde belki de ufak bir burukluk yaşandı. Ancak Fildişili oyuncunun, Barça’da top koşturan Malili renkdaşından aşağı kalır yanı yok. Tek dezavantajı Lyon macerasının beklenen verimlilikte geçmemesi...

Lyon’a 16 milyon Euro’ya gitti
Keita birçok futbolcunun aksine evrimini tersine tamamlıyor... İsveç takımı Elfsborg’un genç takımında yetişen Afrikalı yıldız, Africa Sports ve Tunus’un Etoile du Sahel ekiplerinden sonra Arap kulüpleri Al Ain ile Al Saad’da top koşturdu. Avrupa’daki birçok yıldız da tam tersine kariyerlerinin sonbaharında son kez ciddi paralar kazanmak için Arap yarımadasının yolunu tutarken, Keita tam tersini yaptı. (Örneğin eski takım arkadaşı Juninho, Avrupa’dan tekliflere rağmen Katar’ı seçti). Lille’deki performansıyla büyük kulüplerin dikkatini çeken Keita, 2007’de 16 milyon Euro’luk astronomik bir ücretle Lyon’un yolunu tuttu. Ancak Kırmızı-Lacivertli ekipteki serüvenin ülkesinde ‘Popito’ lakabıyla bilinen yıldız oyuncu için olumlu geçmedi. Teknik direktör Perrin ile yıldızı bir türlü barışmadı.

[Resim: 13_260773_3PTS20KEITA-B423.jpg]

Asist özelliği ön planda
İstatistiklerindeki düşük gol sayısı kimseyi yanıltmasın. Çünkü bu oyuncunun misyonu, direkt olarak gole yönelmek değil. Daha çok asist yapıcı özelliği ön planda olan bir isim. Teknik direktör Franck Rijkaard’ın Barcelona’da olduğu gibi Galatasaray’daki en büyük silahı üçlü hücum hattı olacağını düşünürsek, Hollandalı’nın aklında da yüksek ihtimalle Arda-Baros-Keita üçlüsüyle oynamak var. Yeni transfer Keita; hızı, çabukluğu, etkili driplingleri ve adam eksiltme özelliğiyle sağ tarafta Cim Bom’un ofans gücünü maksimuma çıkarır. Yanında 2007-2008 sezonunda birlikte forma giydiği Baros’un bulunması da ayrı bir avantaj olacak.
Referans URL