Sporliga.com - Spor tutkunlarının vazgeçilmez adresi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Aslan'a Ajax modeli
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. Yönetimi, altyapının başına Neeskens´i getiriyor. Sistem Ajax modeliyle baştan sona değişecek. Hedef; Florya´dan Bergkamp, Babel gibi yıldızlar çıkarabilmek.

Cim Bom’da Frank Rijkaard’ın gelişiyle başlayan Hollanda rüzgarı hız kesmeden sürüyor. Sarı-Kırmızılı yönetim, 47 yaşındaki hocanın yardımcısı Johan Neeskens’i altyapının başına getirmeye karar verdi. Bu hamleyle birlikte Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. Futbol Akademisi’nde müthiş bir değişim başlıyor. Neeskens, dünya futboluna birçok yıldız kazandıran Ajax altyapısında uygulanan modeli Florya’ya taşıyacak. Rijkaard’ın A takımda uygulayacağı oyun sistemi ve taktik varyasyonlar, Neeskens tarafından genç takımlara aynen aktarılacak. Hedef her sene en az 2 oyuncuyu A takımda direkt oynayabilecek şekide yetiştirmek.

Kimler yok ki...
Ajax altyapısından çıkan ünlü oyunculara bakıldığında ise sistemin ne denli pozitif yönde işlediği açıkça görülebiliyor. Farklı jenerasyonlarda adlarını dünyaya duyuran Ajax çıkışlı futbolculardan bazıları şunlar: Johan Cruyff, Edwin van der Sar, Dennis Bergkamp, Marco van Basten, Michael Reiziger, Frank de Boer, Ronald de Boer, Edgar Davids, Clarence Seedorf, Patrick Kluivert, Marc Overmars, Ryan Babel, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, John Heitinga, Andre Ooijer.

Herkes onu istiyor
Neeskens, Johan Cruyff’un ardından Barcelona’nın en büyük futbolcusu olarak görülüyor. Antrenörlük kariyeri ise 1998 Dünya Kupası’nda Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink’in yardımcılığını yaparak başladı. O turnuvanın ardından EURO 2000’de göreve gelen Frank Rijkaard da, Neeskens’le çalışmayı tercih etti. Daha sonra Nijmegen’in başında iyi bir dönem geçiren Neeskens, Avustralya Milli Takımı’na geçen Hiddink’in davetiyle 2005’te tekrar yardımcı hocalık görevine geri döndü.

Tam bir taktisyen...
56 yaşındaki Neeskens, özellikle genç oyuncularla müthiş bir uyum sağladı, çalıştığı her takımda. Rijkaard’ın ondan vazgeçememesi ve Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. Yönetimi’nin kendisini altyapının başına geçirmesinin asıl sebebi de bu. Ayrıca Hollandalı hoca, çok iyi bir taktisyen olarak tanınıyor. Bu özelliği de, onun Rijkaard’a kulübede ne denli yardımcı olacağının bir başka göstergesi.
Çok iyi olur Ajax yöntemi.Galatasaray'ın alt yapısında çok iyi genç yetenekler var.
Referans URL