Sporliga.com - Spor tutkunlarının vazgeçilmez adresi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Portakal devri!
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Rijkaard´ın gelişiyle Hollanda Milli Takımı´nın futbol ekolüne geçiş yapmaya hazırlanan Galatasaray´da, formalar da bu değişime adapte edilecek!

Galatasaray’da takımın başına Frank Rijkaard’ın getirilmesi sadece Türkiye’de değil, Avrupa medyasında da geniş yankı uyandırdı. Sarı-Kırmızılı kulüple 2 yıllık sözleşme imzalayan 47 yaşındaki çalıştırıcının göreve gelir gelmez tüm takımı detaylı şekilde incelemeye almasının ardından yeni sezon planları da masaya yatırıldı. Rijkaard, yöneticilerle yaptığı her görüşmede, 90 dakika boyunca seri paslarla rakibi bunaltan ve oyunu sürekli kontrol altında tutarak sonuca giden bir takım yaratmayı hedeflediğini söylüyordu. Benzer bir sistemin altyapı takımlarına da uygulanması ve yetenekli gençlerin A takıma çıktıklarında uyum sorunu yaşamamaları hedefleniyor. İşte bu Hollanda futbol ekolüne doğru giden değişim, sadece taktik ve idman programıyla sınırlı kalmayacak.

Hepsinin talebi aynı
Geçen sezon piyasaya çıkarılan turuncu formalardan büyük gelir elde eden Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. Yönetimi, bu kez tamamen portakal rengi formalar dizayn ettiriyor. Bu talep, Rijkaard Aslan’ın başına geçer geçmez kulübe gönderilen fakslar ve açılan telefonlarla gündeme geldi. Birçok taraftarın da yöneticileri yolda çevirerek portakal rengi forma isteğinde bulunduğu öğrenildi.


RİJKAARD nasıl ikna edildi

Frank Rijkaard’ın Florya’ya getirilme projesi aslında 7-8 aylık çalışmanın ürünü. Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel, bu zaman zarfında sürekli olarak Hollandalı hocaya Galatasaray’ı anlattı, hedefleri ve yatırımları aktardı. Ve en sonunda imza aşamasına kadar gelindi. İşte bu dönemde Rijkaard’ın ikna olmasını sağlayan faktörlerden bazıları:

* Galatasaray’ın da tıpkı Barcelona gibi altyapıdan çıkardığı oyuncularla başarılar kazanması. Gençlere büyük yatırım yapılması.

* Sarı-Kırmızılı kulübün Süper Lig’de her sezon şampiyonluk hedeflemesi. UEFA ve Süper Kupa’yı kazanmış olması, tekrar Avrupa’da bir kupa kaldırmak istemesi.

* Barcelona’daki görevine son verildikten sonra büyük bir çıkış arayan Rijkaard’a, çok kaliteli bir kadro sunulması ve nokta transferler yapılacağının garantisinin verilmesi.

* Florya’daki tek yetkilinin kendisi olacağına dair konuşmalar yapılması. Transferlerden, gönderilecek oyunculara, futbolcuların ücretlerinden altyapıya kadar her organizasyondan sorumlu olması.

* Daha önceden bildiği Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. taraftarının coşkusuyla takımın bütünleşeceğine inanması. İstanbul’a defalarca gelmiş olduğundan, kentin güzelliğinden etkilenmesi.
Referans URL