Sporliga.com - Spor tutkunlarının vazgeçilmez adresi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Houllier an meselesi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Önümüzdeki sezon takımlarını çalıştırması için hoca arayışlarını Fransa'da sürdüren Galatasaraylı yöneticiler Houllier'le anlaşma aşamasına geldi. Kalp sorunu nedeniyle 2007'den beri bir takım çalıştırmayan Houllier'le pazartesi günü imza atılacağı iddia edildi.

[Resim: 1307.jpg]

Gelecek sezon Galatasaray'ı çalıştıracak teknik adamın belli olması an meselesi.

Görüşmeler için Fransa'da bulunan Haldun Üstünel ve Adnan Polat'ın Gerard Houllier'le el sıkışmak üzere olduğu belirtildi. İkilinin sezon sonu PSG'den ayrılacak Paul Le Guen'le de temasta bulunduğu ancak ekonomik olarak daha makul olan Gerard Houllier'de karar kıldığı bildirildi. Galatasaraylı yöneticilerin pazartesi günü Houllier'le imza aşamasına geçeceği de gelen bilgiler arasında.

Başkan Adnan Polat'ın lig bitmeden anlaşmayı açıklamanın doğru olmayacağı gerekçesiyle Sivas maçı sonrasında Galatasaray'ı gelecek sezon çalıştıracak teknik adamı duyurma kararı aldığı iddia edildi.

Kalbi kırık, geçmişi başarılarla dolu

2007 yılında kalp rahatsızlığı geçirdikten sonra teknik direktörlüğe ara veren Gerard Houllier iki yıldır çalışmıyor.

Kariyeri başarılarla dolu olan Gerard Houlier 1982 yılında Lens'i 1. lige çıkarıp, ardından UEFA Kupası'na katılmasını sağladı. 1985 yılında Paris Saint Germain'i tarihinde ilk şampiyonluğa taşıdı. Daha sonra Fransa Milli Takımı'nda yardımcı teknik adam olarak görev yapan Houllier, ardından Liverpool Kulübü'nde 6 yıl görev yaptı. Liverpool ile 2000-01 Lig Kupası, 2000-01 Federasyon Kupası, 2000-01 UEFA Kupası , 2002-03 Lig Kupası, 2001-02 UEFA Super Kupası, 2001-02 FA Charity Shield (İngiltere süper Kupası) kazandı. Liverpool'dan ayrıldıktan sonra Fransa ligini domine eden Olimpique Lyon ile 2006 ve 2007 yıllarında 2 şampiyonluk kazandı.
Referans URL