Sporliga.com - Spor tutkunlarının vazgeçilmez adresi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kalkavan: 'Teneke Kupa'yı bile kaldıramadık
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Fenerbahçe'nin Olağan Genel Kurulu bugün başladı. Kongrede Başkan Aziz Yıldırım'ın en büyük rakibi olarak öne çıkan Şadan Kalkavan, mevcut yönetime ağır yüklendi. Aziz Yıldırım ise kendisini savunarak "Bize kimse hırsız diyemez" şeklinde konuştu.

[Resim: 49332.jpg]

Fenerbahçe'de Kongre heyecanı başladı. Kongre'de yönetimin 2008 yılı ve 2009 yılının ilk 4 aylık faaliyetleri ibra edilirken, başkan adayı Şadan Kalkavan ile yeniden adaylığını koyan bugünkü başkan Aziz Yıldırım söz aldılar.

Yıldırım yönetimine sert eleştirilerde bulunan Ali Şen destekli Şadan Kalkavan, kongre üyelerine seslenerek, "Sizlerin kötü gidişata ’dur’ diyeceğinizi düşündüğüm için aday oldum dedi" diye konuştu.

Aziz Yıldırım'ın görevde kaldığı 11 yıl içerisinde futbol takımının yalnızca 4 kez şampiyon olabildiğini, Avrupa Kupaları'ndaysa beklenen başarıların yakalanamadığını savunan Kalkavan, "Çok aşağıladığımız, hatta ’Teneke kupa’ diye dillendirdiğimiz Türkiye Kupası’nı dahi 26 yıldır kaldıramadık. Fenerbahçeli olarak boynu bükük kaldık. Fenerbahçe’de bir kan değişimine ihtiyaç vardır. Aranan kan ben ve arkadaşlarımdır. Fenerbahçe’ye 3 yılda Avrupa’da kupa kaldırtmak için oyunuzu istiyorum" dedi.Konuşmasını üç vaatte bulunarak tamamlayan Kalkavan; sportif başarı, ağır borç yükünün hafifletilmesi ve camiayı birleştirme vaatlerinde bulundu.

Yıldırım: "Siz de kabahatlisiniz Sayın Kalkavan"

Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. Başkanı Aziz Yıldırım ise muhalefete saygı gösterdiğini ifade ederek Kalkavan'ı adaylığı nedeniyle tebrik etti. Yönetim Kurulu'na yönelik her türlü eleştiriyi kaldırabileceğini; ancak kimsenin kendilerinin hırsız olduğunu söyleme hakkı olmadığını savunan Yıldırım, "Hep Fenerbahçe'yi düşündük, mücadele ettik. Beni tenkit ettikleri konuların çoğu Fenerbahçe'yle ilgili. Herkes her şeyi söyleyebilir. Ama ben ve arkadaşlarım için kimse hırsız diyemez" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin 90 milyon dolar civarında olduğu ifade edilen borçlarının abartılmaması gerektiğini öne süren Yıldırım, kulübün yalnızca gayrimenkul değerinin 200 milyon doları bulduğunu, borsadaki hisse senetlerininse yaklaşık 850 milyon dolar tuttuğunu anımsattı.Yıldırım, başkanlık yarışındaki rakibi Şadan Kalkavan'a da seslenerek şunları söyledi:

"İki yıl beraber çalıştık. Oradaki hatalarda siz de kabahatlisiniz. Siz iyi insansınız da, bazı şeyleri yanlış anlıyorsunuz. Kavgaları yapmasaydım Fenerbahçe'yi bu noktalara getiremezdim. 'Aileyi birleştireceğim' diyorsunuz. 10 bin 600 kongre üyesi var. Benimle kavgalı kaç kişi var. Benimle çalıştınız, Ali Şen ile de çalıştınız. Sizinle de kavga etti, ayrıldı, değil mi Ali Bey. Kalkavan'ın, 'Anadolu'daki bütün düşmanlıklar Ali Şen ve Aziz Yıldırım döneminde oldu' diye demecini okudum. Anadolu'da her zaman dostlarımız olmuştur, düşmanlarımız da olmuştur ama şu an Anadolu'da dostlarımız daha da artmıştır."

Yarın belli oluyor

Fenerbahçe'nin yeni döneminde başkanlık yapacak ismin yarın saat 17.00 sularında belirlenmesi bekleniyor.
Referans URL