Sporliga.com - Spor tutkunlarının vazgeçilmez adresi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Burak Yılmaz kayıp!
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Futbol için fiziki yapısı uygun. Uzun boyuna rağmen yeterince hızlı. Birebirde etkili. Driplingleri fevkalade. Orta sahanın sağında ve forvette oynayabiliyor. Genç yaşında 2 büyük takımın formasını giydi. Türk futbolunun gelecek vaat eden ismiydi.

Ancak performansı hiç kimseyi tatmin etmedi. Fenerbahçeli futbolcu Burak Yılmaz'dan bahsediyoruz. Sarı-Lacivertli ekibin sezon başında Manisaspor'dan transfer ettiği Burak, 6 aydan bu yana Süper Lig'de forma şansı bulamıyor. En son Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı Kadıköy'de 4-1 yendiği karşılaşmada 18 dakika sahada kaldı. İlk 11'de başladığı maç yok. Henüz golle de tanışamadı.

Sezon başında 4 yıllık sözleşme imzalanan Burak Yılmaz, Sivasspor'la oynanan Türkiye Kupası finalinde son dakikalarda oyuna alınsa da gönderilecek isimler listesinde yer alıyor. 15 Temmuz 1985'te Antalya'da doğdu. Kaleci olan babası Fikret Yılmaz'ın 1995'te Antalya altyapısında antrenör olarak işe başlamasıyla birlikte bu takımda futbol topuyla tanıştı. İlk resmî lig maçına 25 Mayıs 2003'te Sivasspor karşısında çıktı. 3 yıl Akdeniz temsilcisinde başarılı bir performans ortaya koydu. 2005-06 sezonunda takımının Süper Lig'e yükselmesinde önemli rol oynadı. A Milli Takım'a çağrılması, şöhretine şöhret kattı. 2006-07 sezonunda Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. Teknik Direktörü Tigana'nın yoğun ısrarı üzerine Siyah-Beyazlılar'la anlaşma sağladı.

Babasının ifadesiyle doğuştan Beşiktaşlıydı. Başka takım asla tutmazdı. Geçtiğimiz sezon devre arasında Holosko'nun transferinde kullanılmak üzere Manisaspor'a verilmesi şaşkınlıkla karşılandı. Bu kulüpte dikkatleri çeken bir oyun sergiledi. 16 lig maçında 9 gol attı. Lig bittiğinde ise sürpriz bir şekilde Fenerbahçe'nin kapısından girdi. Ne var ki aradan geçen 10 ayda tam bir hayal kırıklığı oluşturdu. Ligde 28 haftanın sadece 6'sında yeşil çimlere ayak basabildi. Onların büyük bölümünde de vasatı aşan bir görüntü çizemedi. 9 Kasım 2008 tarihindeki G.Saray derbisinden bu yana 18 kişilik kadrolarda adı geçmez oldu. Bu haliyle kendi mevkii olan sağ kanatta unutuldu. Deivid ve Kazım'dan sonra 3. tercihken Gökhan Emreciksin'in transferiyle 4. sıraya düştü.
Referans URL