Sporliga.com - Spor tutkunlarının vazgeçilmez adresi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Galatasaray FIFA'lık oldu
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Gazete Habertürk'ün haberine göre Banik Ostrava Başkanı Trucha, Baros’un yetiştirme parasını alamadıkları gerekçesiyle FIFA’ya gitti ve ‘Türkler paramızı vermediği için futbolculara ödeme yapamadık’ haberini yaydı.

Sezon başında kadrosuna Lyon’dan dahil ettiği Baros’la ilgili Galatasaray’ın başı dertli. Çek yıldız için 5.5 milyon euro ödeyen sarı-kırmızılıların Banik Ostrava Kulübü’ne de 180 bin euro yetiştirme bedeli vermesi gerekiyordu. Bonservis ve yetiştirme bedelini üç takside bölen G.Saray’ın Ekim 2008’deki 60 bin euroluk ilk taksidi vermediği ortaya çıktı.

Çek takımının Başkanı Tomas Trucha, gazetemize yaptığı açıklamada bu olayı artık FIFA’nın çözeceğini belirterek şöyle konuştu:

“Altı ay önce Adnan Sezgin’den bu parayı ödeyeceklerine dair bir faks aldım. O günden beri bekliyoruz. Ancak söz konusu ödeme yapılmadı. Durumu FIFA’ya taşıdık. FIFA, Galatasaray’ın bu parayı 3 Nisan’da ödemesini kararlaştırdı. Fakat ödemenin yine yapılmadığını gördük. Bundan sonra konuyu FIFA Disiplin Kurulu çözecek.”

Banik Ostrava’nın resmi sitesinden yapılan açıklamada, oyunculara ödeme yapamadıkları, çünkü kendilerine yapılacak ödemelerin geciktiği ve Galatasaray’ın da bu kulüplerden biri olduğu belirtildi.
Referans URL