Sporliga.com - Spor tutkunlarının vazgeçilmez adresi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Alex Aragones'in sistemini eleştirdi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
FB TV'ye konuşan Alex, "Bir oyuncudan sahip olmadığı şeyi isteyemezsiniz" diyerek teknik direktör Aragones'i üstü kapalı eleştirdi.

Fenerbahçeli futbolcu Alex de Souza, sezon başından bu yana gerek Şampiyonlar Ligi'nde, gerekse ligde istikrarı bir türlü yakalayamadıklarını, sadece Fortis Türkiye Kupası'nda iyi olduklarını söyledi.

Takım içinde aldığı görevler konusunda da açıklamalar yapan Alex, bir oyuncudan sahip olduğu yetenekler dahilinde isteklerde bulunabileceğini ifade etti.

Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. Televizyonu'nda (FBTV) "Kaptan Köşkü" programına konuk olan Alex de Souza, Hacettepe ve Gençlerbirliği maçlarına değinerek, "Her iki maçta da; maç öncesi çalışmalar olsun, motivasyon olsun, kurgu olsun bir fark yoktu. Gençlerbirliği maçında 1-2 pozisyon bulduk ama değerlendiremedik. Sonuç aleyhimize gelişti" diye konuştu.

''İSTİKRARI YAKALAYAMADIK''

Brezilyalı futbolcu maçlarda ilk golü bulmanın takımı rahatlamadaki rolünün ne olduğu şeklindeki soruya, "Bu Dünyanın tüm takımları için geçerlidir. İlk golü bulan takım daha rahat oynar. Golü bulamadığınız zaman ise risk almak zorunda kalırsınız" diye cevapladı.

Gençlerbirliği maçında geriye düştükten sonra risk aldıklarını ve geride boşluklar bıraktıklarını söyleyen Alex, sezon başından bu yana bir türlü istikrarı yakalayamadıklarını ifade etti. Alex, "Gerek Şampiyonlar Ligi'nde olsun, gerek de ligde olsun sezon başında beri bir türlü istikrarı yakalayamadık. Bir tek Fortis Türkiye Kupası'nda iyiyiz. Özellikle Sivasspor ve Trabzonspor, ikisi de iyi durumda oldukları için, puan kayıplarını önemsemeyebilirler. Bizim için ise puan kayıpları çok önemli" dedi.

''OYUNCUNUN DA BAĞIMSIZLIĞI VARDIR''

"Sezon başında bu yana 2 maç üst üste, herkesin istediği gibi bir oyun sergileyemedik" diyen Alex, "Bu benim de araştırdığım ve cevabını veremediğim bir soru" dedi.

Maç ve rakibe göre bazı maçlarda önde oynadığını ifade eden Alex, "Bazı maçlarda da geri gelip diğer arkadaşlara yer açmaya çalışıyorum. Bazı maçlarda rakibi bozmaya yönelik oynuyorum. Hoca direktifleri verir ama saha içinde de oyuncunun bir bağımsızlığı vardır" dedi.

Kazanmak için hem takımın, hem de oyuncunun karakterlerinin sahaya yansıması gerektiğini ifade eden Alex, "Değişik karakterlerde oyuncularınız elinizde varsa, bu farkı oyuna yansıtmalısınız. Oyuncular, oyun tarzlarından uzaklaşmazsa bu maçlardan verim alırsınız. Farklı özelliklere sahip olan oyuncuların bulunduğu bir takımda, bir oyuncudan sahip olmadığı bir şeyi isteyemezsiniz. Yani güç gösterebilecek bir oyuncudan teknik bir gösteri bekleyemezsiniz. Ondan sahip oldukları yetenekler dahilinde istifade etmek zorundasınız" dedi.

''SİVASSPOR MAÇI BİR FIRSAT''

Sivasspor'la Lig ve Kupa'da oynayacağımız maçlara da değinen Alex, "Liderliğe oynamak için önemli sayılabilecek bir fırsat. Sezonun en iyi maçlarından birini oynayacağımızı ve rakiplerimizin önüne geçmek için bu maçtan galibiyetle ayrılacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Sivasspor'la Kupa'da ilk maçı Kadıköy'de oynamanın bir avantaj olduğunu söyleyen Alex, "Sivas'taki zor hava ve saha şartlarını düşündüğümüzde, ilk maçı burada oynamak bizim için dezavantajdan avantaja dönüşüyor diye düşünüyorum" dedi.

TARAFTARA SESLENDİ

Taraftarlara da çağrı yapan Alex, "Taraftarlarımız, kötü şartlara rağmen bağlılığını her zaman gösteriyor. Sıkıntılı günlerden geçiyoruz ama, arkamızda bizi destekleyen taraftarlarımız itici gücü var. Özellikle kader haftalarında taraftarımızı yine alıştığımız gibi arkamızda görmek istiyoruz" diye konuştu.
Referans URL