Sporliga.com - Spor tutkunlarının vazgeçilmez adresi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Piquet Az Tur Atmaktan Yakındı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Nelson Piquet, dün Jerez'de sadece 27 tur atmasının ardından yeni aracıyla daha fazla tur atmanın derdine düştü.

[Resim: thumbnail.php?file=piqer29_819322279.jpg...cle_medium]

Brezilyalı pilot, şimdiye kadar R29 ile üç gün teste çıktı ama Ocak ayında Algarve'deki iki günü kötü hava şartları nedeniyle sekteye uğramıştı ve sadece 76 tur atabilmişti.

Aracın potansiyeli konusunda iyimser olmasına rağmen kendisinin sezon öncesi hazırlıklarda az pist zamanı geçirmesinden endişe duyuyor.

Piquet: "En büyük endişem daha fazla sürmek. Aralık Ocak aylarını sürmeden geçiriyorsunuz ve pek fazla da testimiz yok. Ya yağmur yağıyor ya da araçta sorun çıkıyor."

"Yazık... Çünkü kendi günlerimde pek sürüş yapmıyorum. Üç gün sonunda 80 turdan az sürdüm, bu da sezon öncesi hazırlıklarda iyi değil"

Nispeten daha az sürüş yapmış olmasına rağmen piquet, Renault'un bu yeni araçla iyi bir ilerleme kaydettiğine inanıyor.

Aracın temposu ile ilgili endişeli olup olmadığı sorulan Piquet: "Pek değil. İki kuru gün geçirdik ve bunlarda pek zorlamadım bile. Çünkü araçta bir kaç turmak atmak istiyorduk"

"Aracın dengesi ideal değildi. Çünkü ayarlar üzerine odaklanmamıştık. Ama McLaren'in çok uzağında değildik. Tamamıyla kötü değildi. Optimumdan çok uzak olmamız nedeniyle hâlâ bir iki saniye kolaylıkla gelişebiliriz"

Piquet ayrıca, aracın dayanıklılığı ile de endişe duymuyor.

Piquet: "Sadece küçük şeylerdi; yeni tüpler, bazen iyi çalışmayan boru hatları. Potekiz'deki testte hava çok soğuktu, buradaki bir kaç şey beklediğimizden biraz fazla sıcaktı. Bu yüzden soğutma boruları ve bunun gibi şeyleri değiştiriyorduk. Yeni araçla ilgili bütün normal prosedürler."

Piquet, çalışmalara bugün de devam ediyor. Ardından son iki gün için Fernando Alonso direksiyona geçecek.
Referans URL