Sporliga.com - Spor tutkunlarının vazgeçilmez adresi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Maldonado gidebilir,Appiah gelebilir
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
FIFA, F.Bahçe’ye 2.2 milyon Euro borçlanan Ganalı’ya ‘Özel’ transfer hakkı tanıdı.. Fenerbahçe'nin hedefi Maldonado'yu gönderip Appiah'ı almak..

Maldonado’nun sözleşmesini feshedecek olan F.Bahçe’nin Appiah’la yeniden anlaşması gündemde.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, FIFA tarafından F.Bahçe’ye 2.2 milyon Euro tazminat ödemeye mahkûm edilen Stephen Appiah’ın, bu borcuna karşılık eski takımına geri dönme hazırlıkları yaptığı iddia edildi.

Sarı-lacivertlilerle olan davasının uzaması nedeniyle FIFA’nın “Transfer dönemlerine bağlı kalmaksızın” sınırsız transfer hakkı tanıdığı Ganalı futbolcu, Maldonado’nun sözleşmesini feshedip yabancı kontenjanını açacak olan F.Bahçe ile menajeri aracılığıyla masaya oturmak için girişimlerde bulunacak.

İtalya'da Juventus, İngiltere’de Tottenham ve son olarak da Rusya’da R.Kazan takımlarıyla deneme antrenmanlarına çıkmasına karşın, bu kulüplerle anlaşamayan Appiah’ın, FIFA’nın verdiği özel transfer izni sayesinde (yerel federasyonların onaylaması halinde) istediği takımla anlaşma yapma hakkı bulunuyor. F.Bahçe’nin öneriye sıcak bakması durumunda TFF’ye başvurması gerekiyor. VATAN’ın sorularını yanıtlayan TFF yetkilileri, “Böyle bir başvurunın yapılması halinde Hukuk Kurulu’nun vereceği karara göre hareket ederiz. FIFA’nın transfer izni vermiş olması bağlayıcı değil. FIFA yerel federasyonların talimatlarına göre hareket edilmesini istiyor. Federasyon olarak eşitlik kuralını dikate alır, kararımızı veririz” dediler.

Maldonado'yu gönderip yabancı kontenjanını açacak olan F.Bahçe cephesi ise gelişmelereri yorumsuz takip ediyor. Edinilen bilgilere göre sarı-lacivertli kulüp öncelikle FIFA’daki davayla ilgili gerekçeli kararı bekliyor.

Sarı-lacivertliler gerekçeyi inceledikten sonra ya tazminatın artırılması için CAS’a (Uluslararası Spor Uyuşmazlık Mahkemesi) gidecek, ya da Appiah ile masaya oturacak.
Referans URL