Sporliga.com - Spor tutkunlarının vazgeçilmez adresi

Orjinalini görmek için tıklayınız: FIFA'YA KADAR GİDER
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sezgin, Sivasspor ve Kayserispor ile oynadıkları lig maçlarında yapıldığını savunduğu kural hatalarını da ayrıntılı bir şekilde anlattı.

Sivasspor ile 24 Ocak'ta oynanan karşılaşmanın 44. dakikasında, yardımcı hakemin çağırmasıyla hakem Yunus Yıldırım'ın oyunu durdurduğunu ve Ümit Karan'a kırmızı kart gösterdiğini hatırlatan Sezgin, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bunun üzerine Ümit'in ceza almaması için müracaat ettik. Karttan sonra oyunun başlama şeklinin yanlış olması nedeniyle de kural ihlali yapıldığı gerekçesiyle ayrıca başvurduk. Söz konusu dilekçede, Ümit'in oyun alanının dışında olduğunu, kırmızı kart gösterildikten sonra oyunun endirekt atışla değil, hakem atışıyla başlamasını gerekçe gösterdik. Federasyon bu konuda MHK'nin görüşünü istedi. Federasyon, son kararını MHK'nin görüşüne göre verir. Buna karşı başvuru hakkımız da saklıdır. Futbolda hukuk düzeni içinde son başvuru mercii Tahkim Kurulu'dur. Biz bu müracaatı müsabakanın ertesi günü yaptık ve pazartesi günü ek dilekçeyi verdik, ancak MHK, bu yan hakemlerden birini 3 gün sonraki başka bir müsabakaya vermiştir, peşinen iradesini beyan etmiştir. Bu süreç henüz tamamlanmamıştır.''

Bu süreçte çok ilgi çekici belgelere de ulaştıklarını anlatan Sezgin, kendilerine federasyondan gelen yazıda ''O sırada oyun alanı içinde bulunan Ümit Karan'' ifadesinin yer aldığını, oysa hakem Yıldırım'ın, maçtan sonra ''Oyun alanı dışında'' diye açıklama yaptığını dile getirdi.

Sezgin, ''Burada hem şeklen, hem içerik olarak hata vardır. Tahkim Kurulu'na gittik, başvurumuzu yaptık, cevabını bekliyoruz'' dedi.

-Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. İTİRAZINI UEFA VE FIFA'YA TAŞIYOR-
Bu konuda yaşanın sıkıntının ardından 7 Şubat'ta oynanan Galatasaray-Kayserispor maçında benzer olayların yaşandığını vurgulayan Sezgin, şunları söyledi:
''Bu karşılaşmada oyuncumuz Lincoln'ün gördüğü kırmızı kartın iptalini istedik ve müsabakanın tekrarı için başvuruda bulunduk. Maalesef MHK Başkanı Oğuz Sarvan, müsabakadan iki gün sonra, basın toplantısında bu kartın doğru olduğunu söyledi. O sırada acaba gözlemci raporu yazılı olarak elinde miydi? Gözlemcinin raporunda bu hareket nasıl değerlendirilmişti? Genel olarak gözlemcinin hakeme verdiği notu çok merak ediyoruz. Dosyanın önüne gideceği Sarvan, peşinen bu kararı vermiş. Bizim savunma hakkımızı ve hak arama hürriyetimizi elimizden almıştır. Biz de şeklen hata yapıldığını ve objektif olarak değerlendirilemeyeceğini göz önünde bulundurarak, Konunun UEFA ve FIFA'ya taşınması konusunda Futbol Federasyonu'na başvurduk.''
Referans URL