Sporliga.com - Spor tutkunlarının vazgeçilmez adresi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Yıldırım'dan sert yanıt!
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. Başkanı Aziz Yıldırım, Yüksek Divan Kurulu'nda, eski yönetici Hakan Bilal Kutlualp'e yanıt verdi.

[Resim: 123560.jpg]

Kurumsal yapıları nedeniyle bazen sustuğunu, ancak bu suskunluğun kendisine zarar vereceğini anladığı durumlarda konuşma gereği duyduğunu belirten Yıldırım, konuşmasına başkanlığındaki ilk dönemlerde yaptıklarını anlatarak başladı.
1998 yılında başkan seçildiğinde 16 milyon dolar olan kulüp bütçesinin 10 yıllık süreçte 200 milyon dolarlara geldiğini ifade eden Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. Başkanı, başkan seçildikten sonraki ilk haftada kulübe kendi imkanlarıyla 6 milyon dolar getirdiğini belirtti.

Kulübün parası olmadığı için, irili ufaklı birçok borcu kendi imkanlarıyla ödediğini anlatan Aziz Yıldırım, Elvir Baliç'i 19 milyon dolara Real Madrid kulübüne sattığını hatırlattı.

Stadın yapımında ve birçok tesisin yapımında kendi iş makinalarının kullanıldığını, mühendislerinin görev aldığını ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

''Geldiğim ilk yıl oyuncular parasını alır, alamaz... Her gün gazetede yazılar olur, her gün görürdük. Bugün basında oyuncular veya kimsenin alacağı olduğu yazılmıyor. Ben Fenerbahçe'yi bu hale getirdim bu arkadaşlarımla. Tüzüğü yazarken ben çalıştım arkadaşlarımla. Bu tüzükteki bir yanlışlığı kendim yapar mıyım? Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. için gittiğim her yerde, otelde yeme ve içmede kendi paramı kendim ödedim. Kulübün bir hesabında Aziz Yıldırım namına ödenmiş hesap göremezsiniz. Bu kadar dikkat ettim. Bana '8 villa sattın bunları hibe et' diyor. Bu evlerle ilgili de sizden yetki aldım. Önce Divan Başkanlığı yazıyla kulübe bildirdi. Yönetim kurulu kararı aldık. 27 Mayıs 2007 tarihinde olağan mali genel kurulda tutanaklara geçirdik. Sayın Hakan Bilal Kutlualp, ben Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. Kulübü Başkanı'yım, 'Sen' diye hitap edemezsin.''

Fenerbahçe'yle ilgili harcamalarının hepsini kendi cebinden ödediğini anlatan Aziz Yıldırım, Kutlualp'e, ''Ama sen Avrupa'da gittiğin bir transferden dönerken oyuncu için özel uçak tuttun ve bunun ücretini kulübe ödettin. Aramızdaki fark bu'' diye konuştu.

Kutlualp için yakınındaki insanları kırdığını ifade eden Yıldırım, ''Milano'ya giderken uçakta tuvaletin üzerinde oturdun, sırf benle Şenes Bey ile konuşup kulübe üye olmak için. Beni başka şeylerle suçla ama Fenerbahçe'nin haklarını çalacak bir konuyla ilgili suçlama. Fenerbahçeli ol, biz Fenerbahçeliyiz'' diye konuştu.

-AÇIKLAMA NİSAN AYINDA-

Aziz Yıldırım, mayıs ayındaki genel kurulda aday olup olmayacağını nisan ayı sonunda yapılacak Yüksek Divan Kurulu toplantısında açıklayacağını bildirdi.

Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. Başkanı, konuyla ilgili, ''Kendim veya arkadaşlarımla ilgili kararı nisan ayında huzurlarınıza gelip açıklarım. Aday mıyız, değil miyiz, sizlerin huzurunda konuşuruz'' dedi.

Bugün yapılan toplantıdan rahatsızlık duyduğunu anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

''Herkes birbirine saygı göstersin. Bugünkü Divan'dan rahatsız oldum. Bugüne kadar böyle Divan yapmadık. Bu kameraların önünde bunlar yanlış. Önümüzdeki dönemde kapalı kapılar ardında herkes istediğini söyleyebilir. Başkalarını karalayarak onların sırtlarından insanlar bir yerlere gelmemeli. Benim için de yapılacak bu tip çalışmalara anında cevap vereceğim. Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. meydanı açıktır. Gelirsiniz kongreye. Kim gelirse gelsin. Aday olacağım daha belli değil. Nisan sonundaki Divan Kurulu'nda aday olup olmayacağımızı açıklarız. Daha bir şey yokken bizleri karalamak yakışmıyor. Biz ömrümüzü verdik, 10 yılımızı...''

Yıldırım'ın açıklamalarını dinleyen Kutlualp, zaman zaman araya girerek yanıt vermeye çalıştı.

Diğer yandan, Aziz Yıldırım'dan sonra konuşarak üyelerin bazı sorularına yanıt veren başkan vekili Nihat Özdemir, Fenerbahçe'nin 100 yıllık tarihinde ilk kez sadece son iki yılda tapulu mala sahip olduğunu ifade etti.

Özdemir, Galatasaray'ın UEFA Kupası'nda Benfica deplasmanında sarı-kırmızılı tribünlerde açılan küfürlü pankartla ilgili bir üyenin konuyu açması üzerine, ''Bu pankartı açanlar az bir gruptur ama buna tepki koyulması lazımdı, yapılmadı. Biz hiçbir zaman standardımızı düşürmeyiz. Kimsenin seviyesine de düşecek değiliz'' şeklinde konuştu.
Referans URL