Sporliga.com - Spor tutkunlarının vazgeçilmez adresi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kewell Türkiye'de çok mutlu
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[Resim: 38215_news.jpg]
Galatasaray'ın Avustralyalı yıldızı Harry Kewell, Avustralya Fox Sports kanalına verdiği röportajda, "İstanbul'da futbol kariyerimde ve yaşamımda yeni bir sayfa açtım" dedi.


Boş günlerinde Kapalıçarşı'da gezdiğini ve elma çayı içtiğini söyleyen tecrübeli futbolcu, "Türkiye'ye transfer olmak farklı bir şeydi. Türk insanı çok içten, sıcakkanlı" ifadesini kullandı.

İstanbul halkının aynı zamanda çok tutkulu olduğunu söyleyen Kewell, "Ancak bu, sadece Türkiye'de kalmalarına ve başka kültürleri tanımamalarına sebep olursa, tehlike haline gelebilir" dedi.

İstanbul'da kendisini en çok camilerin etkilediğini belirten 30 yaşındaki oyuncu, "Ben de bir camiye yakın oturuyorum. Camiler nefes almanızı sağlıyor. Ezan ise insanı oldukça yatıştırıyor" şeklinde konuştu.

Son yıllardaki en parlak dönemi

AS Roma, Spartak Moskova ve Portsmouth'un da ilgilendiği tecrübeli futbolcu, bunları reddederek Galatasaray'ı seçmişti. İngiltere'de basından bıktığı bilinen Kewell, Türkiye'de 2003 yılında Leeds'den ayrılışından beri en formda dönemini yaşıyor.

Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. taraftarının hiçbir şeyle kıyaslanamayacağını belirten Kewell, "Gördüğüm en ateşli taraftarlar burada. Almanya'daki bir maçımızda 62 bin izleyicinin 40 bini bize aitti. Avrupa'nın hiçbir yerinde bizi yalnız bırakmıyorlar" dedi.

"Buraya gelmek harika bir değişiklik"

Türkiye'de 25 milyon Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. taraftarı olduğunu kaydeden Kewell, "Türkiye'de insanlar gelip 'merhaba' diyor ve imza istiyor. Ardından sizi yalnız bırakıyor. İyi ve kibar insanlar, size nasıl davranacaklarını çok iyi biliyorlar. Benim açımdan buraya gelmek harika bir değişiklik" yorumunu yaptı.

Türkiye'deki futbolun İngiltere Premier Ligi'ne benzediğini iddia eden Avustralyalı yıldız, "Türkiye'de futbol hızlı ve hırslı. Hücum futbolu ön planda. İyi bir mentaliteniz varsa çok gol atma şansınız oluyor. Premier Ligi ile aynı kalibrede oyuncular olmasa da, Türkiye'deki futbol kalitesi oldukça yüksek. Süper Lig gerçekten itibarlı bir lig" dedi.

"Tek sorun savunma"

Türkiye Ligi'nin İspanya, İtalya ve İngiltere'nin hemen ardından sıralanacak kalitede olduğunu da ekleyen Kewell, "Türkiye'de futbolda tek ve üzerine çalışılması gereken sorun savunma. Ancak ligde çok kaliteli oyuncular var ve lig her geçen gün biraz daha kalite kazanıyor" ifadesini kullandı.
Referans URL