Sporliga.com - Spor tutkunlarının vazgeçilmez adresi

Orjinalini görmek için tıklayınız: F.Bahçe göndermek istiyor!
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sarı-lacivertli ekibin gözden çıkarttığı futbolcu Türkiye'nin en pahalısı olarak rekor kırmak üzere...

[Resim: 116954.jpg]

TÜRK futbolundaki istikrarsızlığın en büyük sebeplerinden biri aslında standart eksikliği.. Ne hakem düdüklerinde var bu standart ne de futbolcu fiyatlarında.. Mesela 1.5 milyon Euro ödeyip aldığınız Gordon Schildenfeld gibi bir oyuncuyu, bedavaya göndermek için 40 takla atıyorsunuz.. Örneği Beşiktaş’tan verdik ama bu ücret standartsızlığı her kulüpte var.. Hele F.Bahçe’deki bir örnek, sistemdeki çarpıklığı net biçimde ortaya koyuyor..

F.BAHÇE’NİN bu sezonun ilk yarısında en fazla verim sağlayan oyuncusu Gökhan Gönül’ün aldığı yıllık ücret 300 bin Euro.. Yani yaklaşık 650 bin YTL.. Vatan'dan Ferudun Niğdelioğlu'nun haberine göre, takımda geldiğinden beri hayaleti andıran bir başka oyuncu Burak Yılmaz’ın yıllık ücreti ise 1 milyon 800 bin YTL!

VESTEL’İ UÇURUYORDU...

2007-2008 sezonunda Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. Burak’ı Antalyaspor’dan 1 milyon 750 bin YTL+500 bin dolar karşılığında büyük umutlarla transfer etti.. Burak, siyah-beyazlı formayla 9 maçta toplam 371 dakika oynadı, 1 gol atabildi.. Beşiktaş, bu transferden ağzı yanınca Burak’ı ’bilabedel’ V.Manisa’ya yolladı.. Hatırlanacağı gibi Holosko’yu alabilmek için 5 milyon Euro+Burak ve Koray’ı yolladılar.. Beşiktaş’ın para bile almadan gönderdiği Burak Yılmaz, Vestel Manisa’da deyim yerindeyse ’destan yazdı.’ 16 maçta forma giydi, toplam 1413 dakika aldı.. Biri Saracoğlu’nda F.Bahçe’ye dahil olmak üzere 9 gol kaydetti.. Ve bu parlak performansıyla sarı-lacivertli kulübün transfer listesinde baş sıraya yerleşti.

1.1 MİLYON YTL ‘GARANTİ’

BAŞKAN Aziz Yıldırım’ın çok umutlu olduğu, patlama beklediği Burak, F.Bahçe’ye gelirken kulübü Vestel Manisa’ya para da kazandırdı.. 1 milyon Euro bonservis ücreti ödeyen F.Bahçe, genç futbolcuyla 5 yıllık sözleşme yaptı.. Her yıl için de 1 milyon 800 bin YTL ödemeyi kabul etti.. Bu paranın 1 milyon 100 bin YTL’si garanti (yani oynasa da oynamasa da) alacak olan Burak, 700 bin YTL’yi de maç başına bağladı..

PEKİ ilk devre bittiğinde sonuç ne mi oldu? Burak, F.Bahçe’de 2 kez ilk 11’e girebildi.. Süper Lig’de 6 maçta, toplam 172 dakika oynadı.. Ne gol atabildi, ne asist yapabildi.. Sadece ligde değil, Fortis Kupası’nda da, Şampiyonlar Ligi’nde de ‘sıfır’ çekti.. Dakikası 4 bin 812 YTL eden Burak’ı Aragones göndermek istiyor.. Bakalım F.Bahçe, Burak’tan bu kez ‘yılacak’ mı?
Yazık bu boş transferlere verilen paralara.
Referans URL