Sporliga.com - Spor tutkunlarının vazgeçilmez adresi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Fenerbahçe'yi kahreden kayıp
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalan takımlar, bu başarıları sayesinde ortalama 40 milyon euroyu kasalarına koydu.

[Resim: 24887.jpg]

Cnnturk'un haberine göre UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ana sponsorlarından Mastercard, gruplardan son 16'ya çıkma başarısı gösteren her takımın ortalama 40 milyon euro gelir elde ettiğini açıkladı.

Çok geniş bir taraftar kitlesine sahip son şampiyon Manchester United ve bu kupayı dokuz kez kazanan Real Madrid gibi büyük kulüplerin geliri ise 46 milyon euroyu buluyor.

Spor ekonomosi üzerine çalışmalar yapan Coventry Universitesi'nden Profesör Simon Chadwick'e göre, Mayıs ayında Roma'daki Şampiyonlar Ligi finalinin galibi olacak takımın sadece bu sezon kazanacağı para 110 milyon euroya ulaşabilir.

Chadwick, küresel ekonomik krizin yarattığı belirsizlik ortamına rağmen sporun evrensel çekiciliğini güçlü şekilde koruduğunu ve yatırım yapılacak en cazip sektörlerden biri olduğunu söyledi.

Şampiyonlar Ligi'nin kulüpler için çok önemli bir gelir kaynağı ve ticari faaliyet alanı olduğuna dikkat çeken Chadwick, "bu durum özellikle gruptan çıkan takımlar için geçerli. Buradan gelen para, dünyanın içinde bulunduğu kriz ortamında kulüpler için iyice önemli hale geldi" geldi.

Kulüplerin gelir kalemleri turnuvaya katılım payı, ödül parası, UEFA'nın bilet satışı, sponsorluk ve ürün satışı gibi ticari faaliyetleri ve pazarlama çalışmalarından oluşuyor.

Son 16'ya kalan herhangi bir takımın sadece ödül olarak kasasına koyacağı para 9.4 milyon euro. Bu miktar şampiyonluk halinde 22 milyon euro civarında olacak.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. grup sonuncusu olarak elendi, Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. ise gruplara bile kalamadı.
Referans URL