Sporliga.com - Spor tutkunlarının vazgeçilmez adresi

Orjinalini görmek için tıklayınız: "HOCAM BANA GÜVENİYOR"
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Alman futbol geleneğini değiştirmeye başlayan, Bayern Münih, Borussia Dortmund ve Schalke 04 gibi dev takımlara parmak ısırtan Hoffenheim, başarılarıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Zaman gazetesinin haberine göre. Ülkenin en zengin ilk sekiz kişisi arasında gösterilen milyarder Ditmar Hopp takımı satın alana kadar ismini kimsenin duymadığı köy takımı, şimdilerde gündemden düşmüyor. Üçüncü lig, ikinci lig ve Bundesliga'ya kadar yükselen Hoffenheim, sezonun ilk yarısını da lider bitirdi. Takımın patronu Hopp, Teknik Direktör Ralf Rangnick ve kaptan Selim Teber'li Hoffenheim'ın başarısı otoritelerce tesadüf görülmüyor. Herkesin olduğu gibi kaptan Selim Teber'in de başarı da büyük payı var. Yozgatlı bir ailenin dört çocuğundan biri olarak Almanya'da doğan Teber, üç yıldır Hoffenheim'da top koşturuyor. Hem teknik direktörü hem de takım arkadaşları tarafından sevilen 27 yaşındaki futbolcu, başarılarının sırrını takım ruhuna, düzenli özel yaşama ve iyi yatırımlara bağlıyor.

Boşnak Dzneta ile beş yıldır evli olan Selim Teber'in, 2,5 yaşında Melodi Şemsi isminde bir kızı var. Teber'in eşi de takım arkadaşı Vedad İbiseviç gibi, 1990'lı yıllarda Sırp zulmünden kaçarak Almanya'ya sığınmış. Selim, okul yıllarında tanıştığı Boşnak Dzneta'nın Almanya'dan sınır dışı edilmesi ve Amerika'da yaşamını sürdürmesi esnasında da irtibatını devam ettirmiş. Beş yıl kadar önce de evlenerek eşini Almanya'ya geri getirmiş. Boşnak anne ve Türk babanın evinde dört dil konuşuluyor; Türkçe, Boşnakça, Almanca ve İngilizce... Takımdaki Boşnak oyuncular da sık sık Teber'i maç ve antrenmanlardan arta kalan zamanlarda ziyarete geliyor.

Hoffenheim, başarıyı aile yaşantısına borçlu

Hoffenheim'lı futbolcular, özel yaşamlarının büyük kısmını saha dışında birlikte geçiriyor. Kaptan Selim Teber, başarıyı bu takım ruhuna bağlıyor. Başarılarının tesadüf olmadığını vurgulayan Teber, futbolcuların uyumlu olmasına dikkat ettiklerini, patronları Hopp'un çok para harcamasına rağmen takımın işleyişini Teknik Direktör Rangnick'e bıraktığını kaydediyor. "Takıma bir futbolcu alınırken, onun yeteneğiyle birlikte sosyal durumu da göz önünde bulunduruluyor. Takıma uyum sağlar mı, iyi ahlaklı mı, kötü alışkanlıkları veya özel yaşamında bozuklukları var mı? Bunlara da dikkat edilir." diyen Teber, aile hayatının ve düzenli yaşamanın başarıda etkili olduğunun altını çiziyor. Hem Teknik Direktör Rangnick hem de oyuncular, Selim'i çok seviyor. Mütevazı ve uzlaşmacı kişiliğiyle ön plana çıkan Türk kaptan, bu durumu şöyle açıklıyor: "Takımda kaptanlık yapabilecek düzeyde Alman arkadaşlar da var ama hoca bana güveniyor." Hoffenheim'da futbolcu olmak için sadece yeteneğin yeterli olmadığını dile getiren Teber, aynı zamanda futbolcunun ahlaklı, özel yaşantısında da aşırıya kaçmayan ve gece gündüz futbolda başarıyı düşünen bir karaktere sahip olmasının da önemli olduğuna vurgu yapıyor. Teber, "Futbolcu yetenekli olsa bile, sosyal olarak uyumsuz ve özel yaşantısında da problemli ise bizim takımda forma giymesi çok zor." diye konuşuyor. Takımın patronu milyarder Ditmar Hopp'un futbolcularına çok iyi yatırım yaptığını kaydeden yetenekli futbolcu, "Sahaya çıktığımızda aklımızda sadece futbol oluyor, saha gerisindeki problemlerimizi hem teknik direktörümüz hem de patronumuz hallediyor. Bize sadece sahada futbol oynamak kalıyor." ifadesini kullanıyor. Oyuncuların saha içinde yaşadıkları tartışma ve problemleri anında müdahale ederek çözdüklerini ve işin büyümeden halledilmesini sağladıklarını kaydeden Hoffenheim'ın kaptanı, takımdaki havanın bozulmamasına dikkat ettiklerinin altını çiziyor. Patronları Hopp'un yönetim tarzını da çok beğenen kaptan, bunun Türkiye'deki takımlara da örnek olması gerektiğini belirtiyor. Külüp başkanının hocaya hiçbir zaman karışmadığını dile getiren Teber şöyle konuşuyor: "Patron, gerekli şartlar neyse onun altyapısını oluşturur. Belki bazı tavsiyeleri olur, ancak kadronun kurulmasından oyun düzenine kadar işi hocaya bırakır ve hocanın işine karışmaz. Sahadan mağlubiyetle ayrıldığımız durumlarda bile, çok büyük üzüntü olur ne patron ne de hoca, futbolculara sert konuşmaz. Onlara moral vermeye çalışır."

Selim Teber, bu atmosferde oynayan futbolcuların kendilerine güvendiklerini ve sahada açık futbol oynadıklarını da ifade ediyor. Almanların efsane futbolcusu Gerd Müller'in tahtına göz diken Vedad İbiseviç'in gol kralı olmasını arzu ediyor. Yeni transferleri Hildebrand ve kaleci Ramazan'ın yedek kalmasını da, "Takımda performansa önem veriliyor." şeklinde yorumluyor. "Şampiyon olmak istiyoruz, ama bu olmazsa en azından ilk üçe kalarak Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı hedefliyoruz." diyen kaptan Teber, uzun vadeli başarılar hedefliyor. Kaptan, bu amaçla yönetimin desteğiyle 'Futbol Yönetimi' eğitimi alacağını, İngilizcesini geliştireceğini ve PAF takımındaki futbolcularla antrenmanlara çıkacağı bilgisini veriyor. Teber, ileride Hoffenheim'ın beyin takımından olacağı sinyalini veriyor. Alman ekibi, sezona verilen arada takım halinde Amerika'ya uçacak. Yeni yıla New York'ta girmeyi planlayan futbolculara aileleri de eşlik edecek. Takım sezona dinlenmiş ve iyi motive olmuş şekilde yeniden başlamayı hedefliyor.

Türkiye'de oynamak isterim

Bir dönem Denizlispor'da da forma giyen Hoffenheim'in kaptanı Selim Teber, şu an Ziyaretciler mesaj icerisindeki linkleri goremezler. Linkleri gorebilmek icin lutfen buraya tiklayarak kayit olunuz. Teknik Direktörü olan Ersun Yanal'ın döneminde A2 Milli Takımı'na çağrıldığını kaydetti. "Yeniden çağrılırsam Milli Takım'da oynamak isterim" diyen Almanya'nın en çok konuşulan futbolcusu, Türkiye Birinci Ligi'nden gelecek tekliflere de sıcak baktığını açıkladı. Teber, "Türkiye buradaki Türk gençlerinin potansiyelini fark etmekte çok geç davranıyor. Buradaki her gurbetçi futbolcu Milli Takım'a çağrılmayı bekliyor ancak oradan bir teklif gelmeyince Alman Milli Takımı'nda oynamayı tercih ediyor." açıklamasında bulundu.
Referans URL