Sporliga.com - Spor tutkunlarının vazgeçilmez adresi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Halil'den Fair Play örneği!
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Halil Çetin bayrağı 2006 yılında Dünya Şampiyonası'na katılamayan Türkiye'nin durumuna üzüldüğü için yaptırdığını belirterek, ''Ben de Türk bayrağı ve Alman bayrağı en üstte olacak şekilde, 17 ülkenin bayraklarından oluşan tek bir büyük bayrak yaptırdım ve maçlara böyle gittim'' dedi.

Türk Milli Takımı'nın Frankfurt'ta oynadığı seyircisiz maçlarda da stadyum dışından yine aracıyla ve bayraklarıyla milli takımı desteklediğini dile getiren Çetin, ''Hatta o dönemde aracımla kaza yaptım ve otomobilimi çöpe atmak zorunda kaldım. Ben sporun kardeşlik ve barış mesajıyla ilgileniyorum. Maç sahada oynanır ve orada mücadele biter. Sonra hep birlikte eğlenmeye gitmek çok önemli'' diye konuştu.

Almanya 1. Ligi'nde mücadele eden ve teknik direktörlüğünü Christoph Daum'un yaptığı FC Köln'e de maçlarında destek veren Çetin, ''Önceleri maçlarda bayrak açma iznim yoktu. Fakat şimdi izin verdiler ve ben de bu bayrağı açıyorum. Bu bayrak desteklediğim takıma şans olur diye düşünüyorum. Avrupa Şampiyonası'nda Almanya maçı hariç tüm Türkiye maçlarını çocuklarımla birlikte izledik. Kastamonulu olduğum için forma numaram 37. Alman iş arkadaşlarım beni sürekli arkadaş olarak çağırdıkları için de formamda isim olarak ''Arkadaş'' yazar. Ben bunu bir hobi olarak yapıyorum. Futbolda şiddet ve kötülüğe karşıyım. Fair Play için mücadele eden bir taraftarım'' şeklinde konuştu.
Referans URL