Sporliga.com - Spor tutkunlarının vazgeçilmez adresi

Orjinalini görmek için tıklayınız: McLaren pilotları Finlandiya kampında
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
McLaren Mercedes Woking, Brixworth ve Stuttgart'taki fabrikalarında yoğun bir şekilde 2009 sezonunu hazırlıklarını sürdürüyor. Test takımı da araçları Jerez ve Portekiz'in yeni Autodromo Internacional do Algarve pistindeki Aralık testlerine hazırlıyor.

[Resim: Lewis_Hamilton_Dimond.jpg]

Lewis Hamilton, Heikki Kovalainen, Pedro de la Rosa ve Gary Paffett ise test hazırlıklarını farklı bir şekilde sürdürüyor. McLaren sürücüleri Finlandiya'nın batısınnda Kuortane Spor Enstitüsü'nde 5 günlük eğitim kampına giriyor.

Takımın performans ortağı Kourtane 40 yıldan bu yana Finlandiya dahil, çeşitli ülkelerden üst düzey sporculara performans ve kondisyon eğitimi veriyor. Tesislerde ayrıca tüm takım üyeleri bir araya gelip grup egzersizler de yapılabiliyor.

Lewis Hamilton

"Kış eğitim kampı için Finlandiya'ya gelmek benim için yılın en güzel haftalarından biri. Burada dış dünyadan tümüyle kopuyorsunuz. Çok dinlendirici bir atmosfer var. Böylece sadece eğitimime odaklanabiliyorum. Harika bir şey"

"Tabii kolay bir hafta değil. Finlandinya'da kışlar soğuk geçiyor. Her türlü fiziksel dayanıklılık ve hazırlık programları yer alıyor. Bunlar bize araca geçtiğimiz çok yardımcı olacak"

"Brezilya'dan sonra uygun bir şekilde dinlenmek önemli, çünkü yılın sadece belli bir zamanı dinlenebiliyorsunuz ve bunun en iyi şekilde değerlendirilmesi lazım. Şimdi Brezilya sanki çok geride kalmış gibi görünüyor. Şu an tümüyle 2009'a odaklanıyorum"

"Buradaki eğitim kampınının ardından İngiltere'de bazı büyük organizasyonlara katılacağım. Bunları heyecanla bekliyorum. Bunlar Autosport Ödülleri, Şampiyonlar Yarışı (Race of Champions) ve BBC'nin Yılın Sporcuları ödülleri. Hepsi de müthiş organizasyonlar. Bu tür şeyler bana çok enerji veriyor."
Referans URL